Basistraject

Van rijden op cruise control naar zelf terug je stuur in handen nemen 

Gaan, gaan, gaan … altijd volle gas vooruit!

Je bent gedreven in wat je doet en je wil echt een verschil kunnen maken voor anderen.

Wat je doet, doe je het liefst zo goed mogelijk. Je gevoelens en gedachten heb je daarbij heel graag onder controle, zodat je er ook steeds voor de volle 100% kan staan. Anderen rekenen immers op jou, maar je haalt ook echt plezier uit het iets te kunnen betekenen voor anderen. (Graag nog meer weten over met wie ik het liefst aan de slag ga? Neem dan ook zeker hier een kijkje.)

Maar …

Je agenda staat iedere week opnieuw weer (over)vol. Er zijn zoveel dingen die gewoon moeten gebeuren en op een uitnodiging van vrienden zeg je toch ook geen neen? Kies jij nog echt voor de dingen die jij belangrijk vindt of probeer je vooral anderen niet teleur te stellen?

De dingen die je doet, lijken wel nooit goed genoeg te zijn en je blijft dan maar doorgaan om het toch nog beter te doen. Wanneer was jij voor het laatst echt tevreden?

In vakantieperiodes geniet je van de rust en droom je ervan hoe het zou zijn om meer van zulke dagen te hebben. Je Pinterestborden staan vol met de leukste ideeën, maar er lijkt wel nooit tijd te zijn om er iets mee te doen. Wanneer maak jij echt tijd voor jezelf en hoe laad jij je batterijen op?

Je leven lijkt soms wel een emotionele rollercoaster, waarbij je van het ene hoogtepunt naar het volgende dieptepunt gaat. Ben je ook op de rustige momenten vooral al bezig in je hoofd met alle mogelijke zaken die nu wel terug zullen gaan mislopen?

Je voelt dat je op deze manier niet meer wil doorgaan en dat er ‘iets’ moet veranderen. Maar wat juist? En hoe dan?  

Stel je voor dat jij:

  • … een duidelijker beeld zou hebben van wie je nu eigenlijk bent, wat datgene is dat je echt belangrijk vindt EN je dit ook kan vertalen naar concrete eerste stappen in je dagelijks leven.

  •  … niet langer zou wachten tot je vakantie om je batterijen terug op te laden maar quasi iedere dag tijd en energie zou hebben om iets voor jezelf te doen.

  •  … je minder zou laten leiden door al wat er nog mis zou kunnen lopen en je niet constant zou hoeven af te vragen wat anderen over jou denken.

  •  … ook op langere termijn zou kunnen zorgen voor je eigen geluk.

Dat is exact wat we willen bereiken in het basistraject!

Hoe dan?

Op verandering hopen zonder er zelf iets voor te doen, is als in het treinstation wachten op een boot.

De ultieme tip of oplossing die je zonder al teveel moeite rechtstreeks naar je droomleven brengt?  Helaas … als je zelf niets verandert, verandert ook effectief niets. We gaan daarom samen actief aan de slag om een aantal basisvaardigheden te trainen. Aan het eind van het traject zal je nog geen professional zijn, maar heb je wel al meer inzicht in jezelf en zal jij je aandacht kunnen richten op de dingen die er voor jou echt toe doen zonder steeds op automatische piloot te moeten overschakelen.

We werken rond volgende thema’s:

1.     Bestemming kiezen

Wat is er echt belangrijk voor jou en in hoeverre is dat op dit moment al aanwezig in je leven?

Om te weten welke richting je uit wil gaan, heb je nu eenmaal een duidelijk zicht nodig op wat voor jou belangrijk is. Waar haal jij je energie uit, waar zou je meer van willen in je leven en wat zou je misschien liever ergens achter laten?

Samen proberen we een zo concreet mogelijk beeld te krijgen van wat er moet veranderen om je leven heel wat aangenamer en makkelijker te maken.

2.     Sterktes en valkuilen

Ongetwijfeld kan je de dingen opsommen waar je niet goed (genoeg) in bent, maar weet je ook waar je wel goed of zelfs beter in bent dan anderen? En werken deze dingen momenteel in je voordeel of zorgen ze ervoor dat je jezelf telkens weer vast rijdt?

Weten waar je goed in bent en op welke vlakken je nog kan en wil groeien, leiden tot een duidelijker plan van aanpak. Bovendien geeft het vaak dat extra duwtje in de rug om toch die eerste moeilijke stappen buiten je comfortzone te durven zetten.  

3.     Grenzen

Wanneer gaat bij jou het lampje branden dat aangeeft om bij te tanken? Val je regelmatig in panne of raak je wel nog tijdig aan het tankstation? Hoe weet jij wanneer je de verkeerde straat inrijdt? Zorgt de gps voor de oplossing of heb je nog andere hulpmiddelen om terug de juiste route te vinden?

Het kunnen aanvoelen van je eigen grenzen én weten hoe je kan bijtanken, zijn essentieel als je op lange termijn zowel goed voor jezelf als anderen wil blijven zorgen. Je leert je eigen signalen en alarmbellen kennen, zodat je meer kan gaan schakelen in plaats van enkel maar op die gaspedaal te duwen.

4.     Gedachten en gevoelens

Zowel onze gedachten als gevoelens hebben we niet rechtstreeks onder controle. Je kan blijven zoeken naar die knop om al die vervelende gedachten en gevoelens volledig uit te schakelen of je kan leren om er op een andere manier mee om te gaan zodat ze het stuur niet telkens overnemen. Stel je maar eens voor hoeveel tijd en energie er vrij komt als je niet langer hier tegen zou moeten vechten, maar meer jezelf zou durven laten zien zoals je echt bent. We trainen enkele vaardigheden om meer afstand te krijgen van die gedachten die ons in de weg staan en om zelfs die vervelende gevoelens meer toe te durven laten.

5.     Routeplan en actie

Je hebt een zicht op je bestemming, weet welke obstakels je onderweg al zeker zal tegenkomen en beschikt over een basispakket aan hulpmiddelen die je helpen bij mogelijke pech onderweg. Dan komt het erop aan om ook effectief te gaan rijden.

Samen bepalen we de eerste concrete stappen die je kan zetten om van dagdromen naar werkelijkheid te gaan.

Wat mag je concreet verwachten?

  • 6 individuele sessies van telkens 1,5 uur.

De krachtigste resultaten worden geboekt door de combinatie van praten, ervaren en effectief doen. De ervaring leert dat hiervoor de combinatie van gesprekstherapie en het werken met en tussen de paarden bijzonder geschikt is. Idealiter wordt dan ook gebruik gemaakt van beide methodes, maar er kan ook gekozen worden om het traject zonder de paarden te doorlopen. Graag meer weten over de specifieke methode? Neem dan zeker ook hier een kijkje.

 

  • Tussen de sessies door is er opvolging via e-mail, whatsapp, … wat jouw voorkeur geniet.

  •  Je ontvangt alle nodige materialen (o.a. werkboek met uitgeschreven oefeningen) om tussen de sessies door zelf verder te oefenen.

  •  Sessies worden gepland in onderling overleg en vinden gemiddeld om de 3 tot 4 weken plaats. Het totale traject neemt 6 maanden in beslag. 

Wat is jouw investering?

Je investering voor het basistraject bedraagt 995,- euro.

Wil je je betalingen meer spreiden, dan kan je betalen in maandelijkse termijnen (1x 300,- euro + 6 betalingen van telkens 125,- euro). 

Een gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit is mogelijk. Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden. 

Heb je interesse? Heb je nog verdere vragen of wil je je graag meteen aanmelden?

Heel graag tot gauw!