Over mezelf

Katrien Blancquaert

Klinisch psychologe en equitherapeute

Ik ben Katrien (°1986), getrouwd en mama van twee zoontjes. In 2011 studeerde ik af als klinisch psychologe aan de Universiteit Gent .

Gedurende de eerste jaren van mijn professionele loopbaan werkte ik als psycholoog expertise binnen het gevangeniswezen. Een enorm boeiende job waar ik mij vooral bezig hield met de diagnostiek en begeleiding van volwassenen met uiteenlopende psychische en sociale problemen. Uitzoeken wat iemand net drijft of waarom een persoon zich op een zekere manier gedraagt, vind ik tot op heden één van de meest boeiende aspecten in mijn job als psychologe. Inzicht verkrijgen in je eigen gedrag, gedachten en gevoelens en vooral in de samenhang ertussen, vormt immers vaak al een groot deel van de oplossing.

Naast het werken met mensen, heb ik een grote passie voor het werken met paarden. De afgelopen jaren volgde ik diverse opleidingen (o.a. ethologie UGent, PG Clinical Animal Behaviour Odyssee Hogeschool, PG EAT Artevelde Hogeschool Gent) en bijscholingen in binnen- en buitenland om ook dieren op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te kunnen inzetten in psychologische begeleidingen.

Eind 2015 besloot ik om ook op professioneel vlak voluit voor mijn passie te kiezen. Sindsdien ben ik tewerkgesteld in een voorziening voor personen met een meervoudige beperking, waar ik de therapeutische sessies met behulp van paarden coördineer en begeleid. Hier werk ik zowel met kinderen, jongeren als volwassenen rond erg uiteenlopende problematieken. Daarnaast startte ik mijn zelfstandige praktijk als psychologe in Arendonk. Ik heb een specifieke interesse in stress gerelateerde aandoeningen (o.a. burn-out) en lichamelijke klachten die medisch onvoldoende verklaard kunnen worden.

Een professionele, empathische en nuchtere aanpak met de twee voeten stevig op de grond … dat is waar ik voor sta ik mijn praktijk.

Erkenningsnummer psychologencommissie: 862116027

Visumnummer: 262762